среда, 8 декабря 2010 г.

Caravela Culturii n-a promovat cultură?


                     Ilenuţa şi „bujetul” 
Dacă partidele de pe listele electorale sunt care mai de care: de stânga, de dreapta, de centru (Ultimele sunt cele mai de temut – nu ştii la ce să te aştepţi de la ele – ori că mizează pe electoratul liberal, ori pe cel socialist. Oameni competenţi sunt în toate partidele. Doar că unii au adoptat nişte doctrine, ideologii radicale.), candidaţii independenţi sunt marea incertitudine a politicii autohtone. Mulţi sunt necunoscuţi şi nu prea au şanse ca poporul să-i voteze. Alţii, însă, sunt persoane foarte cunoscute pentru publicul moldovean.
Cine n-o ştie, drept exemplu, pe Lenuţa Burghilă sau „doamna de încredere a lui Vladimir Voronin”, cum mai este numită?! A cutreierat toate satele Moldovei, la toate Casele de Cultură şi prin beciurile primarilor. Şi-a etalat formele voluptoase şi buzunarele generoase în cadrul proiectului „Caravele Culturii”. Ilenuţa a „mâncat” bani grei din bugetul public, pentru că era finanţat tot de noi, cetăţeni de rând.
Boris Focşa, Ministrul Culturii, declara într-un interviu că e sigur că Burghilă şi-a cumpărat mobilier pentru birou şi multe alte bunuri din contul proiectului. Gospodina Caravelei şi-a achiziţionat o casă luxoasă, cu etaj, în sectorul Telecentru al capitalei.
În timpul guvernării comuniste, Ilenuţa şi-a deschis o asociaţie obştească „Euro Moldoava Art”, a înfiinţat revista „Caravela”, un SRL – „Elen-Art Studio”. A avut grijă să cureţe bugetul!
Şi acum s-a lansat oficial în campanie electorală. Lumea de la ţară o cunoaşte, au văzut-o cu toţii la TV, aducând câte o bătrânică sau un bătrânel pe scenă şi făcându-le câte un cadou. De atunci a încercat să cumpere electoratul!
Dar hai să ne întrebăm: Ce va face o cântăreaţă în politică? Va cânta, ca să încânte? Pentu că numai o Moldovă fără corupţie şi sărăcie nu va fi atunci. Şi vai de cultura autohtonă! Ea nu doar că nu va supravieţui, ci va degrada.
Mai întâi Ilenuţa să se înveţe a scrie corect două cuvinte din programul său electoral: „proectele” şi „sfera bujetară”, să întoarcă fiecare bănuţ furat din buzunarele oamenilor, apoi noi, simplii cetăţeni, pentru care „bujetul” e buget, o să mai medităm: Ilenuţa şi „proectele” sale merită votate sau nu?

Комментариев нет:

Отправить комментарий