среда, 8 декабря 2010 г.

Răfuială sau scenariu bine pus la punct?


       Fostul şef al SIS – marionetă în mâinile PCRM sau complice?
În ajun de campanie electorală fostul şef al SIS este răpit şi bătut. Potrivit declaraţiilor lui Artur Reşetnicov, el a fost torturat, pentru a oferi materiale compromiţătoare despre Vladimir Voronin. A fost eliberat cu condiţia de a le aduna.
Înainte de acest incident, Reşetnicov a fost văzut la Călăraşi, unde se desfăşura întâlnirea electorală a PL. Dacă Reşetnicov declară că trecea alături pe stradă întâmplător, Ghimpu avea să specifice: „credea că liberalii o să-l vadă şi o să facă scandal, dar cetăţenii noştri au crescut şi nu se mai dau la provocaţii.” Fostul şef al SIS umbla să-l fure cineva şi să facă din asta o poveste, dar a văzut că nu-i trebuieşte nimănui pentru că-l bate vântul şi ei au înscenat totul.”
În preajma alegerilor această răpire produce incertitudine. Pe de o parte, Reşetnicov vine cu precum că a fost răpit, că răufăcătorii i-au spus să declare că l-au lovit, c-a leşinat, i-au turnat rachiu în gât, iar când s-a trezit erau furaţi banii. Dar în urma expertizei medico-legale, pe corpul lui au fost depistate doar două zgârâieturi.
Pe de altă parte, M. Ghimpu declară că PCRM au inventat răpirea ex-directorului SIS. Şi premierul Vlad Filat menţionează că Artur este folosit drept instrument electoral de către colegii săi. Şi MAI a stipulat că răpirea a fost înscenată de PCRM, fără ca acesta să ştie.
Acest incident ar putea fi în detrimentul AIE, dacă Artur ar declara că agresorii au fost simpatizanţi ai Alianţei.
În acelaşi timp, lipsa loviturilor şi rănilor ar putea fi calificate drept o înscenare a comuniştilor de a tensiona lucrurile în AIE. Asta ar fi un minus pentru PCRM.
Întrebarea principală, însă, rămâne dacă Reşetnicov e la curent cu înscenarea sau răpirea a fost la comanda comuniştilor fără ştirea lui.
Fostul şef al SIS e bine-sănătos, dar scenariul s-ar putea întoarce împotriva AIE, fiind învinuită de răpire şi agresiune. La fel, lipsa urmelor de violenţă ar putea şterge din imaginea PCRM.

Комментариев нет:

Отправить комментарий