среда, 8 декабря 2010 г.

Avem sau nu echidistanţă la M1?


          De unde vine înţelepciunea? 
Suntem în plină campanie electorală. Membrii de partid fac agitaţie. Unii se duc prin sate, la Casele de Cultură, alţii – la instituţiile de învăţământ din Chişinău.
Unii îşi ridică în slăvi partidul, defaimându-l prin minciuni pe cel al adversarului, ceilalţi îl laudă pe-al lor, pur şi simplu.
O parte a electoratului se hrăneşte cu aceste minciuni, prinde momeala, alta – nu prea. Vai de capul comuniştilor! S-au obişnuit să prostească oamenii de la ţară – simpli, cumsecade şi creduli. Nu-i vina lor că postul naţional de televiziune până nu demult elogia doar Partidul Comuniştilor. Să nu mai vorbesc de NIT sau N4. Care-i vina lor că televiziunea cu acoperire naţională nu respecta caracterul conflictual de scriere a ştirilor? Care-i vina lor că au doar 4 clase terminate?
Mare a fost dezamăgirea comuniştilor la Ştefan Vodă! „Cioroiul cu clanţul roşu”, cum l-a numit Mihai Ghimpu pe Voronin la una din întâlnirile cu studenţii şi profesorii USM, a rămas perplex la replica unui ţăran. De la el (pentru că-i vârstnic şi cu mai puţină carte) chiar nu s-a aşteptat!
Liderul PCRM, după cum e obişnuit să atragă electoratul, speriindu-l cu Unirea cu România, l-a avertizat că dacă vine Ghimpu la guvernare va aduce câte doi jandarmi români în toate satele. Plin de sine şi mândru c-a băgat o sperietură bună în cei prezenţi, a rămas înmărmurit la replica unui ţăran din sală: „Asta ar fi trebuit demult!”, a răsunat vocea înţeleaptă.
Nu ştiu dacă-i meritul M1, care nu proslăveşte Partidul Comuniştilor, dar la sigur e şi datorită acesteia, pentru că publicul nu  mai are impresia că e unicul partid care munceşte în ţara asta.
M1 are dezbateri electorale, unde nu este prezent doar Voronin, nu mai ponegreşte AIE, nu-l mai face pe liderul comunist „Erou al Naţiunii”.
La sigur, e şi meritul AIE, care-a demonstrat în acest an că e capabilă de-o guvernare prosperă. Noi am fost martorii acestor schimbări la M1, schimbări la conducerea ţării, dar trebuie să ni le dorim cu adevărat!

Комментариев нет:

Отправить комментарий