понедельник, 15 ноября 2010 г.

"Singurul om care slujeşte Moldovei!"


A 5-a profesie a Maei Laguta
Sujeşte poporului Moldovei şi crede că este singurul om care face acest lucru. Cu acest slogan, doamna cu 4 profesii, se lansează în campania electorală. Maia Laguta, cea care face circ din orice conferinţă sau dezbatere, optează să reprezintă interesele persoanelor în etate în parlament.
Popularitatea sa vine din abundenţa vizionărilor pe NET ale protestelor pe care le organizează.  La fiecare conferinţă de presă vine cu jumătate de oră mai devreme. Machiată până la exagerat, îmbrăcată în rochii mulate sau fustiţe scurte, dă împresia unei fetişcane. Se străduie să salute respectuos publicul prezent şi să-l ieie la întrebat ce unitate mass-media reprezintă.
Nu se sfieşte să-şi demonstreze nemulţumirea faţă de un anumit post TV sau ziar, care au arătat-o dintr-un unghi nefavorabil.
Eroina tuturor bătrânilor îşi preamăreşte meritele învăţării limbii de stat de câte ori este rugată să vorbească în română.
De obicei, conferinţele sale încep cu: „Am fost iarăşi agresată. Nu le-a fost ruşine să deie într-o doamnă!” Şi se tremină cu: „...Dar nu mă tem de nimeni!”
Făgaşul discuţiilor ia întotdeauna întorsături radicale. Maia Laguta are grijă să-şi etaleze talentul actoricesc prin replici dure, timbrul ridicat, mimici exagerate şi gesticulări în stânga şi-n dreapta. A urmat şcoala moscovită teatrală „B. Şciukin”. E actriţă în viaţa reală şi vestită protestatară.
Deranjată de afirmaţiile lui Ghimpu, în care acesta declară că basarabenii sunt români, Laguta îşi exprimă nemulţumirea prin: ” Ghimpu să nu mai zică despre noi că suntem români!”
Rusoaica cu cetăţenie moldovenească, după cum o numeşte preşedintele interimar, se declară o creştină ortodoxă. Luptă pentru ca în faţa Guvernului şă-şi găsească locul cele 10 porunci.
Acum, speră că la aceste alegeri să întrunească mai mult de 0,06%, decât în scrutinul din 2005. Atunci 1,011 de voturi nu i-au permis să depăşească pragul electoral de 3 %.

Комментариев нет:

Отправить комментарий