понедельник, 15 ноября 2010 г.

Cum o să-şi facă datoria "Soarele"


„Soarele” la Colegiul de Microelectronică şi Tehnică de Calcul
Încă un partid face campanie electorală la Colegiul de Microelectronică şi Tehnică de Calcul. AMN sau „Soarele”,cum este numit în popor, vorbeşte despre cum o „să-şi facă datoria” după 28 noiembrie.
„Serafică fără frică” nu este prezent la întâlnirea cu studenţii şi profesorii. Meritele echipei AMN sunt expuse de către Ministrul Educaţiei, Leonid Bujor.
Contingentul Colegiului e obişnuit cu omniprezenţa partidelor. Auzi pe culuoare: „- Azi cine vine?” „- Urecheanu!”, se desprinde un răspuns. „- O să vin, o să ne „pricalim”.
În sală, gălăgia dispare când Leonid Bujor păşeşte grăbit pe scenă. Acolo nici zvanie de flăguleţe sau drapele, care ar reprezenta partidul.
Ca şi colegul său, S.Urecheanu, Ministrul Educaţiei, ia luat în zeflemea pe comunişti. Revoltător, şi-a dat întrebarea retorică: „Cum poate să ajungă, Oleg Voronin, fiul ex-preşedintelui, miliardar într-o ţară săracă.”  Îşi trage aer în piept, de parcă mai vrea să mai spună ceva, dar ezită. Lasă comentariile după S. Urecheanu!
Mândru de sine, Ministrul Educaţiei, vorbeşte despre realizări: „ Acum orice persoană îşi poate continua studiile, indiferent de vârsta pe care o are. Am reuşit să prelungim termenul de acţiune al Acordului dintre Ministerele Educaţiei din Republica Moldova şi Ucraina, ceea ce înseamnă că 100 de tineri din ţara noastră pot obţine burse de studii în universităţile din Ucraina. Tot atâţia şi în Bulgaria. La fel, tinerii pot studia şi în Rusia, Turcia, China, Cehia, Cipru, Marea Britanie.”
Cineva din sală îl întreabă despre campania lui Pasat. Un zâmbet şiret îi răsare pe faţă. De parcă aştepta întreabarea şi cu mare poftă îl atacă pe acesta. Se arată indignat de faptul că Pasat s-a întors cu 12 milioane de lei de acolo, deşi n-a lucrat nicăieri.
Întrebări nu mai are nimeni. Publicul e agitat. După o oră şi 20 minute sunt epuizaţi toţi. Leonid Bujor nu se grăbeşte să plece.
Îndeamnă profesorii să pună mai presus de toate demnitatea. Aceştia nu înţeleg ce acunde acest cuvânt.
La emisiunea „Ţara lui Dogaru”, Bujor a declarat că profesorii se fac vinovaţi de faptul că acceptă lunar sume de bani de la părinţi.

Комментариев нет:

Отправить комментарий