среда, 8 декабря 2010 г.

Plai mioritic


       De vină e mentalitatea post-sovietică  
Sondajele de opinie arată că PCRM sunt în topul preferinţelor (37%). Nici AIE nu este lăsată în umbră. Doar că PCRM formează un singur partid, dar Alianţa – 4.
În 8 ani opoziţia de acum a cultivat încrederea -  prin minciună sau adevăr, dar în luptă toate mijloacele sunt bune! Vorbitorii de limbă rusă o să le deie votul comuniştilor şi de această dată. Bătrânii de la sate, creduli şi cu frică de autoritatea liderului, tot cu secerea şi ciocanul o să voteze.
Dar nu înţeleg alegerea atâtor tineri şi moldoveni cu studii. De 8 ani rămân fideli comuniştilor. Ei singuri nu ştiu de ce. Le este frică de-o schimbare. Ar vrea, poate, în subconştient, să trăiască mai bine, dar nu spun decât „Las’ că-i ghini!”
Parcă nu le vine nici lor a crede că Alianţa înseamnă Unire cu România sau că la Nemţeni a fost o „boambă”, dar, dacă Voronin spune că e aşa – aşa să fie!
Dacă nu era AIE, liderul comunist ar fi fost preşedinte de-acum! Acesta are tot dreptul să fie supărat pe Alianţă.
Dar cea din urmă ar trebui să se mai gândească ce au făcut în acest an şi de ce nu a căpătat încrederea deplină a publicului alegător. Filmuleţele de denigrare a opoziţiei nu a realizat, economia din RM a înceract s-o readucă la viaţă. Şi i-a reuşit cât de cât.
Electoratul nu apreciază asta. Rezultatele sondajelor arată. Poate ar trebui să căutăm nod în papură Alianţei şi s-o învinuim de toate insuccesele noastre?
De vină e mentalitatea post-sovietică, unde schimbarea era o crimă şi toţi, cu excepţia URSS, erau cei mai aprigi duşmani.
Nu laud Alianţa şi nu cert PCRM. Viitorul e în mâinile noastre, Poporul moldav n-a învăţat încă să gândească critic şi singur. Politicienii n-au învăţat să nu deie vina unii pe alţii, ci să vină cu fapte concrete.

Комментариев нет:

Отправить комментарий