среда, 8 декабря 2010 г.

Miloşii moldoveni


            Săraca Ilenuţă!... 
Mai avem o săptămână la dispoziţie să decidem cui să-i dăm Parlamentul (vorba lui M. Ghimpu – „Daţi-ne Parlamentul şi vă dăm Europa!”)
Nu ştiu dacă toţi candidaţii sunt atât de buni la inimă şi gata să ne deie frâu liber în Europa. Ilenuţa cu „proectele” şi „bujetul” (cred că aşa o să fie botezată de acum încolo, că de, „pasărea pe limba ei piere”!) o să ne ofere o Moldovă cât se poate de muzicală, mai „slăbuţă” din punct de vedere intelectual, numai nu europenizată.
Probabil, bunicuţele şi bunicii de la ţară sau oamenii supraponderali (din solidaritate) o s-o voteze. Lor nu le trebuie Europă.
Cu ceva timp în urmă, mai exact prin ianuarie curent, portalul de ştiri Unimedia realiza un sondaj: „Se potriveşte Ilenuţa funcţiei de Ministru al Culturii?” rezultatele au demonstrat că nu e chiar persoana potrivită: 6% din respondenţi au afirmat că Ilenuţa este o candidatură bună, dar sunt şi alte persoane care merită promovate; fiecare al 20-lea participant era de părere că interpreta este cea mai potrivită pentru funcţia menţionată; toţi atâţia şi-au arătat indiferenţa faţă de acest subiect.
Ca rezultat, mai mult de jumătate (56%) s-au pronunţat negativ vizavi de trecerea „proectelor” şi a „bujetului” în Cultură.
Rămâne să aşteptăm şi rezultatele alegerilor parlamentare, să vedem dacă cele 56% o vor poate preşedinte pe Ilenuţa, de aceea s-au pronunţat contra funcţiei de ministru al Culturii.
Zilele acestea m-am convins definitiv că lumea votează cu ochii închişi. Dacă le place culoarea partidului sau candidatului – e votat!
Cum altfel o să se explice faptul că o persoană care nu ştie dacă SUA e federaţie sau republică unională să devină parlamentar sau chiar preşedinte. Dar, pentru o ţară a paradoxurilor, orce e posibil!
Că doar moldovenii sunt înţelegători! O să-i intre în situaţie Ilenuţei şi-o să înţeleagă că, sărmănica, a avut nevoie de casă (deşi se mai plânge că locuieşte la gazdă), că banii alocaţi pentru proiectul „Caravele Culturii” i-au prins bine şi s-a pricopsit şi dânsa cu ceva.
Din cele „câteva” milioane: 2 mln alocate în 2007; 1,817 mln – în 2008 şi 1, 103 mln – în 2009, stoarse din buzunarele poporului, şi-a ridicat o casă, că doar n-o să trăiască în stradă, sărmana; şi-a achiziţionat o scenă, să fie şi ea în rând cu lumea!
Să mai zică cineva că moldovenii nu sunt darnici! Aşa e şi cu votul. O să le fie milă de „săraca” Ilenuţă şi-o s-o voteze!


Комментариев нет:

Отправить комментарий